XX Национална текстилна конференция, 2-4.10.2018 г. – София

XX Национална текстилна конференция
20.09.2018 / 20:48

На 02 - 04 октомври 2018 г. в Интер Експо център, гр. София ще се проведе XX Национална текстилна конференция на тема „Традиции и иновации в текстила и облеклото“. Организатор на конференцията е „Научно-техническия съюз по текстил, облекло и кожи“. В рамките на научно-изследователската асоциация съорганизатори на конференцията са Техническият университет – София и филиал „Факултет и Колеж – Сливен“, както и Институтът по полимери при Българската академия на науките. Партньори на събитията от конференцията са ФНТС и учебните звена от висшите и средните училища от страната.

Дневният ред на конференцията предвижда дискусия на тема „Кадрово осигуряване и привлекателност на текстилната професия“. В дебатите по темата ще се включат представители от държавни и обществени организации, както и представители на синдикатите, университетската общност и преподаватели от специализираните средни училища.

Програмата на XX Национална текстилна конференция ще продължи с научни сесии, в които са заявили участия с доклади над 50 университетски преподаватели, изследователи, експерти, докторанти и студенти. От депозираните 40 резюмета в програмата на научните сесии са включени 30 доклада и 15 постера по актуалните направления в техниката на текстила, облеклото и дизайна. Всички докладвани разработки отразяват усилията на изследователски, университетски и промишлени екипи от специализираните катедри и лаборатории на ТУ – София, ХТМУ - София, НБУ- София, НХА – София, институтите по електроника и полимери на БАН, Института по отбрана – София, ЮЗУ – Благоевград, ФТТ – Ямбол към Тракийския университет в Стара Загора, Университет „Проф. Ас. Златаров“, БСУ от Бургас, ВСУ „Черноризец Храбър“ - Варна и МВБУ – Ботевград. В конференцията се очаква да вземат участие и водещи преподаватели от Университета на Южен Елзас в Мюлуз, Франция, Университет по приложни науки в Мюнхенгладбах и Германия.

Конференцията „Традиции и иновации в текстила и облеклото“ ще приключи с награждаване от младежкия конкурс – 2018 на най-добрите дипломни работи и студентски разработки.

Представените доклади на Националната текстилна конференция 2018 ще бъдат публикувани последователно в броевете на списание „Текстил и облекло” ISSN1310-912X, които ще бъдат достъпни за читателите в университетските и обществени библиотеки, както и на уебстраницата на НТС по ТОК: www.tok.fnts.bg.

 
 

Copyright © 2008-2024 Списание "Текстил и Облекло" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | ISSN 1310-912X (Print) | ISSN 2603-302X (Online) | Програмиране и SEO от Христо Друмев